Verjaardagen nooit meer hetzelfde; authenticiteitscirkel



Onderdeel zijn van de verjaardagscirkel, wat betekent dat eigenlijk.
Er zijn 2 rollen, of je bent de jarige of je geeft 'your presence' als genodigde.

'Jarig zijn' tijdens de authenticiteitscirkel betekent volledig in het middelpunt van de aandacht zitten. De anderen observeren jou, spreken uit wat ze zien en denken te zien. Ze vragen je hoe het NU is om jou te zijn. Wat je voelt, denkt, verlangt en alle antwoorden en stiltes mogen er zijn.

Er wordt je verteld wat men denkt hoe jij bent, en hoe men denkt dat jij in het leven staat, wat jouw essentie is, jouw kracht je valkuil, dit kunnen cadeautjes zijn.

Jij als jarige mag jouw verlangens uitspreken en iemand uitnodigen hier iets mee te doen. Of dat ook zal gebeuren, zal blijken, want...niks moet. De anderen mogen hun verlangens ten aanzien van 'het jou nog meer zien/leren kennen' ook uitspreken, en ook daarbij geldt het voorgaande principe.

Net zoals op een 'echte' jaardag, kan het gebeuren dat je 'cadeaus' ontvangt waar je niet blij mee bent. Omdat te voorkomen is ooit het verlanglijstje bedacht. Ook in deze verjaardagscirkel kan je als jarige je verlanglijstje bekend maken. Een ander fenomeen van de bestrijding van ontevredenheid is het teruggeef principe. Ook daar kan je als jarige gebruik van maken tijdens de verjaardagscirkel.

En de genodigden?

Hoe is het voor jou om met je aandacht steeds bij de jarige te zijn? 
Om niet het verhaal subtiel jouw kant op te draaien? 
Om niet hardop uit te spreken wat er met jouw gebeurt wanneer jouw cadeau niet ontvangen wordt?  
Om niet hardop jouw analyse over de jarige te delen? 

Kan je erbij blijven? Ben je nog in contact met jezelf? Kan je jouw pijn containen?
Of heb je schijt en ga je tegen alle 'afspraken' in je eigen weg, en wat gebeurt er dan in de groep?

Eén ding is zeker, na het beleven van de verjaardagscirkel is geen jaardag ooit meer wat het was voor jou. En dat alleen is al de moeite van het ervaren waard.

Hoera!

Reacties