Eerste Hulp Bij Liefdesverdriet voor Jongeren




Liefdesverdriet en alles dat daar bij komt kijken is niet voor poppetjes. Liefdesverdriet is hardcore, een ieder die er geweest is, het geproefd heeft, zal dat erkennen, liefdesverdriet sucks big time.
Maar wat gebeurt er nu precies wanneer je relatie tot een ongewenst of onverwacht einde komt.

Fase 1: Je wordt overvallen door een schrikbarende gedachte dat er niet meer zoiets bestaat als jij en ik, wij samen. Opeens is het ik zielsalleen en dat is even slikken.

Fase 2: Je probeert met man en macht vast te houden aan dat wat er niet meer is. Alsof dat maakt dat het niet over is.

Fase 3: Je hoort en leest de hele dag liefdesliedjes en -verklaringen ook wanneer je er echt genoeg van hebt. De hele wereld lijkt wel happily in love, behalve jij.
Fase 4: Je ervaart een ongemakkelijk schaamtegevoel ten aanzien van je directe omgeving. Je hebt geen zin om uit te moeten leggen waarom het nu opeens over is. Niemand mag weten dat het echt over is.

Fase 5: Je wilt het liefst in je bed kruipen met de dekens ver over je heen. Naar school, stage, werk of andere verplichte plaatsen wil je echt niet gaan.

Fase 6: Het lijkt wel alsof alles in je leven opeens op losse schroeven komt te staan, als klap op de vuurpijl krijg je ook nog vreselijke ruzie met je: *Ouders, *beste vriend(in), *collega's, *docenten, *broers of zussen (* Doorhalen wat niet van toepassing is)
En last but not least: Je droomt telkens dat het weer goed is tussen jullie en je wordt elke ochtend wakker uit een mooie droom om weer verder te gaan met deze verschrikkelijke nachtmerrie.

Wat zou je nu idealiter moeten doen om zo snel mogelijk van de pijn verlost te zijn. Hier volgen 6 stappen om het einde van je relatie te kunnen accepteren en verder te kunnen met je (nieuwe liefdes)leven.


Stap 1: Zorg voor een goede uitlaatklep; Praat met die vriend(in) die zo goed kan luisteren en of gebruik je verdriet ter inspiratie om te tekenen, dichten, zingen en of schrijven. Dit kan ook zijn te kijken naar prachtige kunst of die romantische huilfilm, mee te zingen met je droevigste liefdessongs, liefdesgedichten te lezen of dat dramatische boek nog eens te lezen. Voel en doorleef je verdriet, huilen kan opluchten.

Let op! Ga steeds pas naar de volgende stap als de voorgaande stap echt afgerond is, neem de tijd en haast je niet.

Stap 2: Zoek afleiding. Ga naar de film met vrienden, nodig jezelf uit bij vrienden om er te komen eten, ga fanatiek sporten, ga lekker dansen in je favoriete club, ga gamen etc. Have fun.

Stap 3: Het is tijd voor een grote verandering. Neem nu eindelijk die tattoo, piercing, nieuwe coupe, koop die fantastische laarzen, ga op een nieuwe (vecht?)sport of start die (toneel/zang of schrijf) cursus. En wanneer je blut bent; leen kleding of schoeisel van je hartsvriend, ga in de leer bij degene die jou wel wat nieuws wil leren. Je voelt je al anders, dan is het nu ook tijd om er anders uit te zien, iets nieuws te doen, anders in het leven te staan. Zorg goed voor jezelf.

Stap 4: Dit is waarschijnlijk de meest moeilijke, verbreek elk contact met je ex voor minstens voor 1 hele week..! Dus geen sms'jes,
WhatsApp, Snapchat, e-mails, facebook, Instagram of welke sociale media dan ook.
Dus je mag niet bellen, langsgaan of een postduif (een bekende die voor jou het woord doet...) gebruiken. Mocht je na die eeuwig durende week toch nog de behoefte hebben om contact op te nemen, stuur dan letterlijk één bericht waaruit duidelijk wordt of je een reactie terug wil of niet.
Maar zorg er wel voor dat er geen hatelijke opmerkingen instaan. Verlaag je niet tot schelden en uitdagen, daar wordt niemand beter van.
Stap 5: Deze kost soms veel tijd, soms niet, sta weer open voor anderen. Bevind je weer onder de mensen in je nieuwe look. Maak grappen, pep jezelf op, vergeef je ex en durf toe te geven en in te zien wat jij zelf fout hebt gedaan. Want je wilt natuurlijk niet in een volgende relatie precies dezelfde fouten maken. En mocht je je ex tegenkomen, wees beleefd en charmant. Kijk uit dat je ex niet denkt: "Wat een vreselijk persoon, gelukkig dat ik daar vanaf ben", maar probeer nog altijd die sprankelende persoon te zijn,  origineel, grappig en respectvol.

Geniet ervan...

Reacties