The night is still young

'The night is still young', fluisterde hij in haar oor terwijl zij een klein slokje van haar Spa Blauw nam. Het zag er waarschijnlijk spannender uit dan het was, want op dit soort momenten kon ze Benno helemaal niet goed verstaan. Al jaren geleden was het Doortje opgevallen dat haar gehoor slechter geworden was en het leek wel of Benno hier geen rekening mee wilde houden. Heel vaak wanneer ze uitgingen fluisterde hij in haar oor en heel vaak maakte zij er de volgende dag een enorme ruzie om. Maar vanavond had ze zich voorgenomen geen ruzie te gaan maken. Ze had hem immers wel verstaan hoewel ze vaak 'ja' knikte voordat goed en wel tot haar doordrong wat Benno precies gezegd had.

Het was half drie geweest en de vrienden van Benno waren stuk voor stuk vreselijk dronken. Gerry had al twee keer geprobeerd haar hand te pakken als Benno even niet oplette en Doortje wist niet goed hoe ze hierop moest reageren. Daarom had ze beide keren gedaan alsof een sms gekregen had en was met dezelfde hand in haar handtas opzoek gegaan naar haar mobieltje.

Normaal gesproken vond Doortje de aandacht van Benno's vrienden en Gerry in het bijzonder alles behalve storend, maar de sterke alcoholdampen om haar heen maakten dat haar maag bijna omkeerde en zorgde voor een afkeer in plaats van het prettige gevoel aandacht te krijgen.

Gerry schreeuwde de hele tijd de zelfde tekst: "Vanavond gaat er iemand heel hard neuken maar ik zeg niet wie"! en telkens wanneer hij dat gedaan had, nam hij een slok van zijn Wodka Lime maar merkte hij niet dat er een paar druppels drank langs zijn kin naar beneden gleden.

Eigenlijk paste ze niet in dit gezelschap vond haar moeder. Die had het altijd over afkomst en klasse iets waar Doortje ontzettend kwaad over kon worden, maar nu hier met al die beschonken jongens om haar heen, kwam de gedachte in haar op dat zij misschien inderdaad anders was. Het gaf haar een ongemakkelijk gevoel het eens te zijn met haar eigen moeder. Want dit was zover Doortje zich kon herinneren nog nooit eerder gebeurd.


Plotseling stond Benno op hield zich vast aan de stoelleuning naast hem en liep twee passen naar voren. Daar begon hij met zijn heupen te zwaaien precies op het langzame ritme van de muziek. Zoals hij daar stond met z'n mond half open leek hij op een mannelijke stripper terwijl hij met zijn rechterhand aan zijn broekriem begonnen te trekken. Gerry en de andere jongens begonnen hard te lachen. Opeens hoorde Doortje haar naam. "Door...Doortje...kom hier lekker wijf"! In plaats van op te staan, pakte Doortje haar mobieltje en probeerde deze te richten op de dansende Benno. Nog voordat ze hem goed in beeld had, voelde ze een klap tegen het mobieltje aan komen en vloog het uit haar hand over de vloer onder het tafeltje van de drie meiden naast haar.

Gerry stond tegenover haar en schreeuwde: "Geen filmpjes op YouPorn, schatje dat doen jullie maar thuis". Doortje voelde haar hart bonzen in haar keel. Eén van de meiden aan het tafeltje naast Doortje boog voorover en reikte met haar hand naar één van de twee gedeeltes van het mobieltje dat naast haar zwarte laklaarzen op de grond lag. Het was het gedeelte met de batterij dat ze oppakte. De rest lag nog naast haar laars. 

Benno was gestopt met dansen. Hij was naast het meisje komen staan en keek naar het halve mobieltje in haar hand. Hij pakte het zonder iets te zeggen aan en draaide zich om naar Doortje. Gerry liet zich op zijn knieën vallen en kroop naar het tafeltje om de andere helft op te pakken. Benno keek toe hoe Gerry de twee helften helemaal in elkaar klikte en zag hoe Gerry het mobieltje voor Doortjes neus op het zilverglimmende tafeltje neerlegde.


"Verrekte Mongol" siste Benno hoewel Doortje hoorde dat hij zijn lach probeerde te onderdrukken. Zonder een woord te zeggen stond Doortje op, pakte haar mobieltje van de tafel en wrong zich tussen Gerry en Benno door richting toilet. Doortje hoorde hoe Benno haar na riep. Ook hoorde ze hoe Gerry weer aan het schreeuwen was maar ze reageerde niet. Toen ze 10 minuten later uit het toilet kwam en Benno weer kon zien, zag ze hoe hij een slok nam van haar Spa Blauw terwijl Gerry iets in zijn oor fluisterde.

Reacties